Rongálással több kárt okozott, mint a lopással

2023. 03. 21., k - 12:38
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tiszapüspöki férfit gyanúsítottként hallgatták ki a szolnoki rendőrök.

Egy 20 éves tiszapüspöki lakost gyanúsítanak a rendőrök azon bűncselekmények elkövetésével, amik szajoli zártkerti ingatlantulajdonosok sérelmére történtek.

A megalapozott gyanú szerint, a férfi 2023. március 4. és március 18. között Szajol úgynevezett sárnyaki részén egy körbekerített udvarra bement, majd a melléképületbe bejutva, egy 50.000 forint értékű horgászfelszerelést tulajdonított el.

Nem tétlenkedett a jogsértő 2023. március 17-én a délutáni órákban sem, ekkor egy sárnyaki zártkerti ingatlan ajtaját megrongálta, levágta az elektromos berendezésekről a vezetékeket és 2 doboz sörrel a hóna alatt távozott. A 20 ezer forint körüli lopási érték mellett rongálással mintegy 300 ezer forintos kárt okozott a tulajdonosnak.

Bejelentést követően a rendőrök munkáját a beszerzett kamerafelvételek segítették, amelyek értékelését követően gyorsan a feltételezett elkövető nyomába eredtek. A fiatalt 2 rendbeli lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt beismerő vallomást tett. A férfi ellen betöréses lopás kísérlet elkövetése miatt nyomoz a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság is, ezt a bűncselekményt Tiszapüspöki sárnyaki részén, 2023. márciusában követte el a fiatalember.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.