Rövid bűnügyi áttekintés

2023. 05. 25., cs - 10:50
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában több gyanúsítottat kihallgattak a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrök.

A tatai rendőrök egy 32 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként lopás miatt. A nyírmihálydi lakos január 4-én, egy Kocson lakó ismerősétől televíziót, okosórát, valamint fűkaszát lopott el. Az elkövetőt május 24-én gyanúsítottként kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az oroszlányi nyomozók egy 18 éves fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt. A helyi lakos még február 16-án a városban talált egy bankkártyát, amivel aznap 8 alkalommal, másnap 4 alkalommal, harmadnap pedig 7 alkalommal fizetett különböző üzletekben. Az okozott kár több mint 50 ezer forint lett. A tettest kihallgatták, aki beismerő vallomást tett.     

Egy komáromi áruházból érkezett bejelentés a rendőrségre még a tegnapi napon. A biztonsági őr közölte, hogy egy férfi műszaki cikket lopott, majd futva elmenekült. Személyleírást adott az elkövetőről, akit a rendőrök 4 percen belül a Szent László utcában elfogtak. A 22 éves férfi ruházatából előkerült a lopott termék, őt a Komáromi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás.

A dorogi nyomozók hallgattak ki két férfit gyanúsítottként, akik május 12-én egy bekerített helyről lemeztetőt akartak lopni. A sértett észlelte a lopást, az egyik férfit visszatartotta, társa közben elmenekült. Lopási kár nem keletkezett, de a veszélyeztetett érték a 30 ezer forintot meghaladta. A 28 éves helyszínen maradt férfit még aznap gyanúsítottként kihallgatták. A 21 éves szökött társát a tegnapi napon kihallgatták. Ellenük lopás kísérlet miatt indult büntetőeljárás.

Szintén a dorogi nyomozók egy 38 éves férfit gyanúsítottak meg két bűncselekménnyel. A gyanú szerint május 19-én a bajnai általános iskola bejárati ajtajának üvegét betörte. Az iskola előtt lévő kukát az oszloppal együtt kitépte, majd az ajtónak dobta. A helyi lakos tettét ittasságával magyarázta. Beismerte a bűncselekmény elkövetését, ellene garázdaság és rongálás miatt indult büntetőeljárás a Dorogi Rendőrkapitányságon.

12


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.