Saját házát gyújtotta fel a férfi

2023. 01. 11., sze - 10:50
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közveszélyokozás miatt őrizetbe vették a devecseri férfit.

Telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. január 10-én 11 óra 23 perckor, hogy egy devecseri ingatlanban tűz ütött ki.

A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtés során megállapították, hogy a tüzet az ingatlan tulajdonosa okozta, aki égésgyorsítóval locsolta le a családi ház egyik helyiségében felhalmozott fát és ruhaneműt, majd azt meggyújtotta. A férfi ezután nem tett semmit annak érdekében, hogy tüzet eloltsa, vagy annak terjedését megfékezze, holott a szomszédos ingatlanok is a tűz pusztításának, a közveszélynek voltak kitéve. A tűzesetben személyi sérülés nem történt, és a tűzoltók gyors munkájának köszönhetően a környező ingatlanokban sem keletkezett kár.

A 62 éves devecseri lakost a járőrök a helyszínen elfogták, az Ajkai Rendőrőkapitányságra előállították, ahol közveszélyokozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók a férfit őrizetbe vették és javaslatot tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.