Sarokban kuksolt a betörő

2023. 09. 12., k - 12:41
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök lopás miatt őrizetbe vettek egy 29 éves férfit, akinek a kapzsisága okozta a vesztét.

Egy kecskeméti pékség alkalmazottja értesítette a rendőröket 2023. szeptember 10-én reggel arról, hogy visszatart egy tolvajt a munkahelyén. A történet előzménye, hogy a péknek a szomszédos épületben lévő irodában akadt dolga hajnalban, és a legnagyobb meglepetésére szembe találta magát egy idegennel. Nagyon meglepődött, és mire reagálni tudott volna, az ismeretlen behatoló elszaladt. Ám nem üres kézzel távozott, magával vitte az alkalmazott kabátját, benne közel 800 ezer forint értékű euróval. A jelentős kár ellenére a sértett mégsem hívta rögtön a rendőröket, hanem folytatta a munkát.

Három órával később úgy döntött, hogy pihen, és ismét az irodába ment. Amikor belépett, újabb kellemetlen meglepetés érte: a sarokból egy szempár nézett vele farkasszemet. A tekintete ismerős volt, ugyanis nem sokkal korábban ugyanez a férfi járt a szobában. Akkor meglépett a tolvaj, de a pék ezúttal felkészültebb volt, és nem hagyta, hogy elfusson, elé állt. Kollégája közben értesítette a rendőröket, akik gyorsan a helyszínre vonultak. A nyomozók előállították és őrizetbe vették a 29 éves férfit. Gyanúsítottként hallgatták ki lopás elkövetéséért, az elvitt értékek egy részét megtalálták, és visszaadták a tulajdonosának.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.