Sátorlakó letartóztatva

2022. 12. 16., p - 11:19
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több betöréssel gyanúsítják a szentendrei rendőrök azt a 38 éves férfit, aki víkendházakból akart lopni. Az idei három mellett két tavalyit is beismert.

A szigetmonostori hétvégi házakat szemelte ki magának F. Roland, egy éjszaka alatt hármat is meglátogatott 2022 decemberében. Az egyik tulajdonosának jelzésére indultak meg a rendőrök, rövid idő alatt azonosították és elfogták a Duna parton felállított sátrában élő férfit, akinek cipőnyoma kísérteties hasonlóságot mutatott az egyik helyszínen rögzített nyommal.

Mostani betörései elsősorban rongálási károkat okoztak, ahogyan későbbi kihallgatásán fogalmazott: „nem vittem el semmit, mert nem találtam kaját”. A kézzel betört ajtó, ablak, vagy éppen a vállal befeszített ajtó javíttatási költségei meghaladják a 100 ezer forintot.

Két tavalyi akciójakor 7-8 konzervet zsákmányolt, a kukorica, csicseriborsó, ananász és paradicsomkonzervek mellett három májpástétom landolt a zsebében.

Az állítása szerint kb. 1,5 éve fedél nélkül élő, jövedelem-, és munkanélküli, azóta letartóztatott férfit lopás vétségével gyanúsítják.

A további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.