Siketnémának adva ki magukat adományt gyűjtöttek Balatonalmádiban, a rendőrök elfogták őket

2023. 10. 10., k - 13:09
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek három román férfit.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon három román állampolgárral szemben. A tettesek – magukat siketnémának kiadva – 2023. október 9-én délután az egyik helyi üzletnél hamis adománygyűjtő iratokkal pénzt gyűjtöttek. Egyikőjük odament az egyik vásárlóhoz, aki egy tízezer forintos bankjegyet adott át nekik, hogy abból adjanak vissza neki nyolcezer forintot. A két 30 éves férfi és 24 éves társuk a pénzzel futásnak eredtek, sietve elhagyták a boltot.

A rendőrök a bejelentést követő rövid időn belül elfogták mindhárom elkövetőt a városban, és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a tettesek Balatonfüreden, Budapesten és Érden is hasonló módszerrel csaltak ki pénzt emberektől.

A rendőrök kezdeményezték mindhárom csaló letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.