Sokat akart, keveset bírt

2023. 07. 21., p - 07:59
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A székesfehérvári rendőrök néhány napon belül azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy értékes kerékpárt és egy értéktelen tévét zsákmányolt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2023. július 11-én egy férfi, akinek a kerékpárját a Várkörút egyik lakóházának alagsorából lopták el. A bejelentő elmondta, hogy a járművet zárt tárolóban tartotta, ahonnan egy másik lakó által elhelyezett, működésképtelen televízió is eltűnt.

A nyomozók tudomására jutott információk alapján azonnal az elkövető felkutatásába kezdtek, adatokat gyűjtöttek és elemezték a térfigyelő kamera felvételeit is, aminek köszönhetően sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest. A helyszíni szemle és a képsorok alapján az elkövető felfeszítette a tároló ajtaját, és a kerékpárt kitolta a járdára. Ott a ház falának támasztotta, visszament a tévéért, amit a hóna alá kapva felpattant a kerékpárra, majd a Budai út irányába távozott. Nem volt eseménymentes a kerekezés, hiszen alig indult el, elesett a járművel, majd mérgében belerúgott a tévékészülékbe.

A rendőrök a 26 éves férfit 2023. július 19-én tartózkodási helyén fogták el, és megtalálták a kerékpárt is, amit lefoglaltak.

Sz. A.-t a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a kerékpárlopások megelőzése érdekében:

Különféle szempontokat kell szem előtt tartani attól függően, hogy szabadtéren vagy tárolóban védekezünk a tolvajok ellen. Lezáratlanul azonban sehol egy pillanatra se hagyja a járművet! Használjon két minőségi zárat (U-lakatot, colstokzárat)! Lehetőleg forgalmas helyen zárja le a biciklit, zárt hely esetén pedig lássa el a tárolót is megfelelő védelemmel! Regisztráltassa a kerékpárt a BikeSafe programban, amelyen keresztül a rendőrségen rögzített adatok alapján lopás esetén könnyebb és eredményesebb a felderítés!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.