Sokkoló

2023. 09. 07., cs - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Tizennégy illegális migránst szállított egy ülések nélküli furgonban egy embercsempész, akit Budapesten fogtak el. A szír férfi először menekülni próbált kocsijával, majd ellenállt az intézkedésnek, a rendőrök csak elektromos sokkoló használatával tudták megfékezni, majd megbilincselni.

Feltételezett embercsempész furgonját próbálták megállítani az M3-as autópálya Budapestre vezető szakaszán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a Nógrád és a Heves vármegyei rendőrök 2023. szeptember 6-án 1 óra után. A kisbusz sofőrje a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, az összehangolt akció eredményeként a fővárosi rendőrök tudták végül megállásra kényszeríteni a Károly körúton. A jármű vezetője még ekkor sem volt hajlandó kiszállni, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőreinek csak többszöri felszólítást követően, elektromos sokkoló használata után sikerült megbilincselni az intézkedésnek ellenálló sofőrt.

Az ülések és szellőzés nélküli furgon rakterébe 14 férfi volt bezsúfolva, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán a 25 éves szír állampolgárt sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsokat előállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.