Sorozatcsaló megfogva

2022. 01. 23., v - 09:29
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nagykátai zsaruk őrizetbe vették a 85 rendbeli csalással gyanúsítható 43 éves budapesti férfit.

Az ország számos pontján tettek feljelentést a rendőrségen 2020. és 2021. között, szinte minden esetben hasonló tartalommal. Egy férfi kihasználva a sértettek jóhiszeműségét egy fiktív weboldalon, szerszámgépeket, bútorokat kínált eladásra, majd a megrendeléseket követően kérte áldozatait, hogy a vételárat egy megadott számlászámra utalják el. Szinte mindegyikük eleget tett a kérésnek. Pénzüknek annyi, termék nem érkezett, a férfi elérhetetlenné vált. Összesen több mint ötmillió forint kárt okozott.  

A helyi zsaruk széleskörű nyomozásának köszönhetően kiderítették a budapesti 43 éves M. Péter gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével. A férfit az egész országban nagy erőkkel keresték, elfogatóparancs alapján 2022.  január 20-án Budapesten fogták el, előállították, majd őrizetbe vették. Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen 49 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint 36 rendbeli csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, kezdeményezték a letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a tolvaj

Besurrant egy férfi Szegeden egy lakásba, ahonnan televíziót, mobiltelefonokat és laptopot is lopott. A rendőrök elfogták.