Szabadnapos rendőr fogta el az erőszakos támadót

2023. 01. 09., h - 10:10
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított letepert és megszúrt egy fiatal nőt a nyílt utcán, Hajdúszoboszlón. Szexuális erőszak bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt vették bűnügyi őrizetbe a nyomozók.

Hangos sikításra ébredt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság egyik kiemelt főnyomozója 2023. január 7-én éjszaka. Azonnal felöltözött, magához vette az igazolványát, a telefonját és sietve a hangok irányába indult. Két szomszéd csatlakozott hozzá, ők is a kiabálás miatt szaladtak ki az utcára. Nem sokkal később egy földön fekvő férfira és nőre lettek figyelmesek, utóbbi hangosan sikított és segítséget kért. A rendőr azonnal odalépett hozzájuk és leszedte a férfit a nőről, aki felállt és zihálva elfutott.

A szabadnapos nyomozó tájékoztatta a támadót arról, hogy ő rendőr, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit a történtekről.

Nem sokkal később a fiatal nő apja tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a lányát megtámadták, valaki a nyílt utcán leteperte a földre, meg akarta erőszakolni és a mellkasán meg is szúrta.

A nyomozás adatai szerint a sértett a Hőforrás utcán sétált, amikor észrevette, hogy valaki követi őt. Szaporázta a lépéseit, végül már futott, de az ismeretlen végig a nyomában volt. Az Alkotás utcában érte utol a támadó, aki a földre lökte, ráfeküdt, majd egy kést szorított a mellkasához és megfenyegette, hogyha sikítani mer, akkor megöli. A dulakodás közben a férfi egyszer meg is szúrta a 21 éves nőt, mint később kiderült, könnyű sérüléseket okozva ezzel.

A 25 éves férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés miatt körözik

A budapesti rendőrök azonosították a XVI. kerületben elkövetett életellenes bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.