Szamurájkardos emberrablás

2023. 03. 31., p - 13:25
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

Még 2022 júniusában egy 31 és 47 éves férfi egyikük kecskeméti otthonába csalta 44 éves ismerősüket, aki mint sem sejtve sétált be a csapdába. Az egyik szobában többször bántalmazták, valamint a jelenlegi adataink szerint egy szamurájkarddal felfegyverkezve megfenyegették, hogy a lakóingatlant addig nem hagyhatja el, amíg az egyik támadó jogosnak vélt anyagi követelését ki nem egyenlíti. A támadók nem sejtették, hogy a sértett akkor még fiatalkorú fiúval érkezett, aki miután megunta az utcán várakozást bement az ingatlanba, ahol meglátta az ismerősét, miközben bántalmazzák a férfiak. A támadók őt is megfenyegették a kard segítségével. Egy óvatlan pillanatban a sértettek el tudtak szaladni.

A közeli benzinkútnál a fiatalabb elkövető az idősebb férfit utolérte, majd miután földre vitte, az értékeitől is megszabadította, majd továbbszaladt. A sértettek végül hazamentek, majd a közeli rendőrőrse mentek, ahonnan kórházba szállítottak a megsérült férfit.

A kecskeméti rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a két férfit. Velük szemben – őrizetbetételük mellett – személyi szabadság megsértése miatt indítottak nyomozást, mely átminősítését követően tavaly már emberrablás miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

 

(Képünk illusztráció!)


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.