Szarka járt a házban

2022. 09. 13., k - 12:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 30 éves budapesti lakos baráti, szerelmi kapcsolatait kihasználva jutott be a sértettek házába.

A Kisbéri Rendőrkapitányságon 2020 májusában tett egy áldozat feljelentést, miszerint a családi házukba, a földszinti nappali álmennyezetében kialakított tároló helyről 3800 Euro, továbbá az első emeleti hálószobában található fésülködő állvány fiókjából 400 ezer forintot ismeretlen elkövető eltulajdonított. A nyomozás során megállapították, hogy a sértett lányának barátja lopta meg a családot.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, aki beismerő vallomást tett. Továbbá számos másik bűncselekményt beismert, amiket 2016. óta elkövetett. A budapesti lakos az áldozatokhoz fűződő baráti, szerelmi, lakótársi viszonyait használta ki, a sértettek bizalmába férkőzött, majd sosem távozott üres kézzel. A tettes elmondása szerint a meglopott „barátai” általában nem gyanakodtak rá.

A budapesti férfi ellen lopás, illetve csalás bűncselekményének elkövetése miatt indult büntetőeljárás, melynek tizenkettő sértettjét kutatta fel a rendőrség.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes Komáromi Járási Ügyészségnek.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.