Szarka járt a házban

2022. 09. 13., k - 12:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 30 éves budapesti lakos baráti, szerelmi kapcsolatait kihasználva jutott be a sértettek házába.

A Kisbéri Rendőrkapitányságon 2020 májusában tett egy áldozat feljelentést, miszerint a családi házukba, a földszinti nappali álmennyezetében kialakított tároló helyről 3800 Euro, továbbá az első emeleti hálószobában található fésülködő állvány fiókjából 400 ezer forintot ismeretlen elkövető eltulajdonított. A nyomozás során megállapították, hogy a sértett lányának barátja lopta meg a családot.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, aki beismerő vallomást tett. Továbbá számos másik bűncselekményt beismert, amiket 2016. óta elkövetett. A budapesti lakos az áldozatokhoz fűződő baráti, szerelmi, lakótársi viszonyait használta ki, a sértettek bizalmába férkőzött, majd sosem távozott üres kézzel. A tettes elmondása szerint a meglopott „barátai” általában nem gyanakodtak rá.

A budapesti férfi ellen lopás, illetve csalás bűncselekményének elkövetése miatt indult büntetőeljárás, melynek tizenkettő sértettjét kutatta fel a rendőrség.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes Komáromi Járási Ügyészségnek.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.