Szélesített portfólió

2022. 07. 02., szo - 11:11
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett neki. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.

Makádtól – Szigetújfaluig, sorra érkeztek 2022. március és május között a feljelentések betörésekről. Hol a lakatot vágták le, hol pedig a csukott  de nem zárt ajtón egyszerűen beosontak. Volt, hogy saját kulccsal, vagy éppen megtévesztéssel kerültek beljebb a lakásba. Nem válogattak, vittek mindent, ami elnyerte a tetszésüket és úgy vélték, pénzzé tehető: létrát, kanna benzint, vashulladékot, gáztűzhelyet, talicskát, elektronikai készülékeket egyaránt.

A ráckevei rendőrök adatgyűjtése néhány nappal ezelőtt hozott eredményt, azonosítottak a betöréssorozattal összefüggésbe hozható 39 éves P. Tamást, és 26 éves élettársát.

A nő először csak egy „balhét” ismert be, ám a bizonyítékok hatására megeredt a nyelve és feltáró jellegű, részletes vallomást tett. Beszélt azokról, amiket a párja egyedül követett el, de azokat is felsorolta, amelyekben mindketten részt vettek.

A férfi egynél többet nem volt hajlandó elismerni, sőt állítása szerint a sértettel később azt is megbeszélte és bocsánatot kért, de még nem tudták rendezni a „sarukat”.

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon védekező társa ellen több rendbeli lopás bűntettének és több rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem emlékszik rá, hogy jutott haza

Gyanúsítottként hallgattak ki a tamási rendőrök egy dúzsi férfit, aki egy Hertelend-pusztai telephelyről elkötött rakodógéppel próbált hazajutni.

 

Senkiét, egy rendőrét se!

Nem rongálható senki tulajdona büntetlenül. Egy váci nyomozót is választott áldozatai közé egy 29 éves váci férfi - a sértett kollégái elfogták.

 

Egyedi kombináció

Virágláda-, és kameratolvajok azonosításához kérnek segítséget a dunakeszi nyomozók.