Szemétgyűjtőbe bújt, de megtalálták

2022. 11. 30., sze - 12:58
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A keszthelyi rendőrök elfogták a férfit, aki egy étteremből pénztárcát lopott el. Aznap nemcsak ez az egy próbálkozása volt.

A megalapozott gyanú szerint 2022. november 29-én, a kora délutáni órákban egy 23 éves salgótarjáni férfi besétált egy keszthelyi étterembe, ahol kihasználva, hogy a pult mögött épp nem tartózkodott senki, onnan elemelte az egyik dolgozó pénztárcáját. A sietve távozó tolvajt azonban tetten érte a személyzet, és követni kezdték. Az elkövető, hogy lerázza a nyomában járókat, egy iskola udvarára ment be, ahol egy szemétgyűjtőbe bújva keresett menedéket.

A helyszínre érkező rendőrök a fiatalembert előhúzták a konténerből, majd elfogták és előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra. A férfi zavart viselkedése miatt felmerült a gyanú, hogy bódító szer hatása alatt áll, amit a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt is igazolt.

Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása során kiderült, hogy őt aznap délelőtt a nagykanizsai nyomozók már egyszer kihallgatták, mivel hajnalban a vasútállomáson kifejelte az utasellátó ajtajának üvegét, hogy onnan élelmiszert lopjon.

A keszthelyi rendőrök lopás és kábítószer fogyasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a gyanúsítottat, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.