Szerelmet és közös jövőt ígért

2024. 05. 21., k - 12:58
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai Dunaújvárosban fogták el a 35 éves elkövetőt és 47 éves társát.

Egy pétfürdői nő tett bejelentést a rendőrségre 2024. május 8-án, hogy csalás áldozata lett. Az interneten keresztül megismerkedett egy férfival idén februárban, aki szerelmet és közös jövőt színlelve kihasználta jóhiszeműségét. Rávette arra, hogy hiteleket vegyen fel és a pénzt odaadja neki. 

Az elkövető első ízben lakásfelújítás ürügyén vetetett fel a hölggyel 4 millió forintot, és 47 éves társával együtt el is kísérték a bankba. Ezután elhitették vele, hogy a férfi börtönbe került, és az ügyvédi költségekre további pénzre van szükségük. A sértett ismét hitelt igényelt egy másik pénzintézetnél. Végül meggyőzték, hogy hitelei finanszírozása érdekében pétfürdői ingatlanját adja el áron alul, majd a ház árát különböző ürügyekkel kicsalták tőle. A sértettnek közel 35 millió forint kárt okoztak.

A széles körű adatgyűjtés eredményeként a várpalotai nyomozók azonosították az elkövetőket, és 2024. május 16-án délelőtt dunaújvárosi otthonukban elfogták mindkét tettest. Ezután előállították, és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozó hatóság kezdeményezte letartóztatásukat az ügyészségen.

Jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellenük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.