Szerencse a szerencsétlenségben

2022. 12. 07., sze - 08:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Befejezték a nyomozást a sofőr ellen, aki még februárban kanyarodott furgonjával a HÉV elé Zuglóban. Az ütközésben senki nem sérült meg.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2022. február 22-én 14 óra 40 perc körül Budapest XIV. kerületében, a Kerepesi út és a Szentmihályi út kereszteződésében egy tehergépkocsi és egy, az Örs vezér tere irányába haladó HÉV ütközött össze. A furgon vezetője azon kívül, hogy megszegte a kötelező haladási irányt, a fénysorompó piros jelzését és a HÉV-et sem vette észre.

Az autót vezető férfi a Kerepesi útról kanyarodott jobbra, a Szentmihályi útra, majd amikor meglátta a felé közeledő HÉV-et gázt adott, de az ütközést még így sem tudta elkerülni. A HÉV a tehergépkocsi hátsó részének ment neki, így szerencsére senki nem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a baleset miatt közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt indított eljárást. A furgon 65 éves vezetőjét a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Szabó János

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 68 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

A lopott kártyával fizettek

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

 

Közös akciót tartottak

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

 

Kamerát lopott, azonban látták

Egy okos kamerával a kabátja zsebében akart távozni egy szegedi üzletből egy helybeli férfi, aki azonban az áruért nem fizetett. A rendőrök elfogták.