Szerszámgépekre szakosodott

2022. 11. 25., p - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpesti rendőrök lezárták a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint Budapest IV. kerületében és vidéken tulajdonított el szerszámgépeket.

Egy épülő társasházba tört be egy férfi 2021. november 25-én éjjel a főváros IV. kerületében. Az épületből villanyszerelési szerelvényeket, szerszámgépeket tulajdonított el. Emellett egy közel egymillió forint értékű főelosztót is elvitt az alkatrészekkel együtt.

A férfi három nappal később Esztergomban folytatta zsákmányszerző körútját. Egy parkoló autó ablakát betörte, majd onnan különböző szerszámokat vitt magával. Még aznap a városban egy építési területre is bement, onnan négy vésőgépet tulajdonított el, majd a zsákmányt talicskára téve távozott a helyszínről.

A férfi három héttel később, 2021. december 17-én, ezúttal Vácon, egy parkoló kocsinak a kerekeit szemelte ki magának. Már elkezdte lecsavarni az egyik kereket tartó csavart, azonban megzavarták. Így üres kézzel távozott.

Az újpesti nyomozók a IV. kerületi, a váci és az esztergomi ügyeket egyesítették, a 43 éves férfit négyrendbeli lopás bűntett, valamint egyrendbeli lopás kísérletének bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. 

A IV. Kerületi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészég részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.