Szó nélkül ütött – őrizetbe vették

2021. 12. 09., cs - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A zuglói rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint minden ok nélkül támadott meg nőket a főváros X. és XIV. kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folytat eljárást egy szigetszentmiklósi férfival szemben, aki 2021. november 13-án egymás után négy embert ütött meg egy kőbányai üzletközpontban és Zuglóban a nyílt utcán.

A rendelkezésre álló adatok szerint a verekedő 17 óra 45 perc körül a Mogyoródi úton akadt össze az egyik áldozatával, akit először fejen ütött, majd miután a földre lökte, belerúgott. Végül se szó, se beszéd, továbbállt. A kerületi rendőrök akkor fél órán belül elfogták a 31 éves K. Zoltánt és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi akkor tagadta, hogy bárkit is megvert volna.

Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy három korábbi hasonló jellegű bűncselekmény is ehhez a támadóhoz köthető. K. Zoltán ez után elérhetetlenné vált a nyomozó hatóság számára, ezért ellene 2021. november 26-án elfogatóparancsot adtak ki.

Az új adatok szerint a verekedő szintén november 13-án 17 óra körül egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik elektronikai üzletében lépett egy nő mögé, akit olyan erővel ütött fejbe, hogy a nő a földre zuhant, ő pedig egyszerűen kisétált az üzletből. Az erőszakos férfi ezután egy cipőbolthoz ment, ahol egy vele szembejövő másik nőt ütött arcon szó nélkül, aki szintén a padlóra esett. A támadó innen is továbbállt, hogy egy újabb nőt üssön tarkón egy ruházati kereskedésnél, majd elhagyta a bevásárlóközpontot.

A nyomozás során mind a négy sértett arról számolt be, hogy támadójuk szó nélkül ütötte őket, a tettlegességnek semmilyen előzménye nem volt.

A körözött férfit 2021. december 2-án reggel ugyanazon bevásárlóközpont előtt fogták el, ahol három héttel korábban a támadások történtek.

A már korábban gyanúsított férfit ezt követően a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol négyrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt. K. Zoltán a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta, elmondása szerint nem volt soha az erőszak híve.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Holttestet találtak Szegeden

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy holttestet találtak Szegeden. A nyomozók vizsgálják az eset körülményeit.