Szolgálni és védeni egyenruha nélkül, két keréken

2022. 05. 15., v - 09:15
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Munkahelyére tekert, amikor egy garázda férfit fogott el egy erzsébetvárosi nyomozó.

Kerékpáron gurult szolgálati helye felé 2022.május 2-án 12 óra 10 perc körül az a VII. kerületi rendőr, aki útközben arra lett figyelmes, hogy Zuglóban, a Thököly úton, egy férfi a kerítéshez szorít egy nőt, miközben annak zsebéből kiakar venni valamit.

A civil ruhás rendőr azonnal a nő segítségére sietett. Szolgálatba helyezte magát, majd elfogta az erőszakos férfit, akit az időközben a helyszínre érkező járőrök a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak. 

A nyomozók a 49 éves T. Zoltánt garázdaság vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában elmondta, hogy régi ismerőse a nő, akitől mindig elkéri a mobilját telefonálni, azonban most nem adta oda, így erőszakkal akarta kivenni azt a zsebéből.​

Az eset során a nő nem sérült meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.