Szórakozásnak indult, bűncselekmény lett belőle – a BRFK indított eljárást

2020. 06. 18., cs - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az angyalföldi nyomozók garázdaság vétség gyanúja miatt hallgatták ki azt a két férfit, akik autóvezetés közben lőfegyverrel fenyegettek több másik járművezetőt.

A két férfi egy Renault típusú autóval 2020. június 16-án 16 óra körül indult el Újpestről, a Nádor utcából, és a Váci úton az Árpád híd irányába tartott. Mind a gépjárművet vezető V. József, illetve utasa, R. Richárd is egy lőfegyvert vagy annak utánzatát többször a gépkocsi lehúzott ablakán kitartotta, és azt más autósokra fogta, miközben a sofőr többször indokolatlanul forgalmi sávot váltott, és más autósok előtt hirtelen lefékezett.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra több bejelentés is érkezett a két férfiről, akiket a BRFK rendőrei Budapesten a VI. kerületben, a Dózsa György úton feltartóztattak, majd a gépjármű átvizsgálása során előkerült a fenyegetéshez használt játékfegyver is.

Az ésszerűtlen és balesetveszélyes viselkedés során volt olyan eset is, amikor olyan sofőrt fenyegettek meg, aki hat éves kislányával utazott az autóban.

A két férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, és előállították őket a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a büntetőeljárás során vizsgálja, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

Közlekedési balesetet okozott egy sofőr Csongrádon, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök befejezték a nyomozást az ügyében.

 

Bátor sárkányhajósok

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn.

 

Elfogták a törvényszegőt

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki egymást követően több alkalommal is törvényt sértett Makón.

 

Lezárt ügy: a gyűjtőszenvedély fogságában

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezett egy országos koordináció keretén belül vizsgált ügyet, amelyben közel 50 lőfegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket, eszközöket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le.

 

Rendőrkézen a garázdák

A szegedi rendőrök elfogták azt a két helybéli férfit, akik egy fesztiválon bántalmazták ismerőseiket.

 

Tizenhárom illegális migránst csempészett

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki 13 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.