Tálcával vitte volna az ékszert

2021. 10. 26., k - 11:18
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.

A gyanú szerint az 53 éves elkövető 2021. október 22-én kora délután tért be egy hódmezővásárhelyi ékszerüzletbe. A férfi vásárlási szándékot színlelve több tálca arany ékszert pakoltatott a pultra, majd az eladó figyelmét elterelve, a tálcákat megragadta és sietősen távozott az üzletből, egyenesen a közelben parkoló autója irányába. A bolt alkalmazottja azonnal a férfi után szaladt, akit utolért és az ékszer-installációkat kiütötte a kezéből. A gyanúsított ezért a helyszínről üres kézzel menekült el autójával. A tolvaj nem sokkal később feladta magát a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, ahol a cselekmény elkövetését elismerte, továbbá a nyomozóknak elmondta, hogy néhány órával korábban egy helyi étterem sérelmére, ahol futárként dolgozott, sikkasztást követett el, ugyanis a bevétellel sajátjaként rendelkezve korábbi tartozásait egyenlítette ki.

Az elkövetőt őrizetbe vették, ellene lopás bűntett és sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.