Tengernyi kender Csengelén

2021. 05. 28., p - 11:32
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi körzeti megbízott információi alapján tartottak kutatást a nyomozók egy csengelei tanyán, ahol több száz tő indiai kendert találtak.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – őrizetbe vétele mellett – N. Péter István 49 éves csengelei lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a feltételezett elkövető tanyáján hónapok óta marihuánát termesztett. A rendőrök 2021. május 27-én a délelőtti órákban lakóhelyén fogták el a férfit, az ingatlanban pedig kutatást tartottak. Ennek során összesen 648 tő, különböző fejlettségi szakaszban lévő növényi egyedet foglaltak le, amelyeket a férfi fóliasátrakban, illetve szabadföldben is nevelt. Az előzetes szakértői vélemény alapján a lefoglalt növények – Cannabis indica - kábítószernek minősülnek.
A termesztőt a rendőrök előállították a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, egyben kezdeményezik letartóztatását is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.