Testvére adatait adta meg a rendőröknek a letenyei férfi – hamis vád a megalapozott gyanú

2021. 05. 01., szo - 10:39
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A nyomozás adatai alapján a rendőrök egy 22 éves letenyei férfival szemben 2020 áprilisában többször intézkedtek különböző szabálysértések elkövetése miatt, valamint a személy egy korábbi lopással kapcsolatban is gyanúsítható volt. Az igazoltatások alkalmával a személy testvére adatait diktálta be - ezzel őt hamisan megvádolva - sajátjaként, több alkalommal az is előfordult, hogy az aláírását is meghamisította hivatalos iratokon, így az eljárásokban rendőri jelentésekbe, jegyzőkönyvekbe kerültek valótlan adatok, kézjegyek. A rendőrök azonosították, és elfogták a hamis adatokat megadó férfit, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki hamis vád, és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi az eljárás során beismerte, hogy a rendőri intézkedéseknél a testvére adatait diktálta be, valamint az aláírását is több alkalommal meghamisította az iratokon, de magyarázatot tettére nem adott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.

 

Kétkerekűt lopott

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki eltulajdonított Szegeden egy biciklit.

 

Elfogták

Többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy helyi lakossal szemben.

 

Remekeltek

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata a 2. helyen végzett az Országos Rendőr Kispályás Labdarúgó Bajnokságon. Kollégáink ezzel a sikerrel jogot nyertek a Belügyminisztérium szervei részére szervezett tornán való részvételre is.

 

Közösen ellenőriztek

A kunszentmiklósi rendőrök a közlekedési hatóság közreműködésével nézték át az autókat.