Testvérével közös akció után bukott le az újbudai sorozatbetörő - a budapesti rendőrök befejezték a nyomozást

2020. 09. 28., h - 05:56
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A 38 éves férfi a gyanú szerint nyolc budapesti lakásba is betört.

Az újbudai járőröket 2018. augusztus 19-én 13 óra 55 perckor riasztotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának irányítója, mert a Galambóc utcából egy nő bejelentést tett, hogy a szomszédjához betörtek. A bejelentő elmondta az irányítónak, hogy egy férfit látott a szomszédos társasház egyik erkélyére bemászni, majd onnan a lakásba jutni. A betörő pár percet töltött a lakásban, majd elmenekült. A járőrök több egységgel átkutatták a környező utcákat, valamint találtak egy táskát, melyről egy szemtanú elmondta, hogy azt egy férfi dobta el, amikor az egyik ház kertjéből futott ki. A környéket átvizsgáló rendőrök negyed órával később a Hengermalom közben megtalálták azt a férfit, akire illett a bejelentő személyleírása; a 33 éves R. Róbertet elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A hátrahagyott táskában a rendőrök pénzt és egy töltőt találtak, melyekről kiderült, hogy a Galambóc utcai lakásból lopták el.

A nyomozati cselekmények eredményeként az újbudai nyomozók megállapították, hogy R. Róbert a betörést testvérével, R. Józseffel közösen követte el; a gyanú szerint R. Róbert figyelt az utcán, amíg bátyja átkutatta a lakást. A széleskörű nyomozati munka során R. Józsefet több, korábbi betörés elkövetésével is összefüggésbe hozták, és ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A 38 éves férfi hónapokig próbált bujkálni, végül december 10-én Veresegyházán találták meg és fogták el a rendőrök.    

A nyomozás adatai szerint R. József 2018 január és augusztus között hét újbudai és egy I. kerületi lakásba tört be; a férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak megmutatta azokat a lakásokat is, ahová korábban betört.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága az eljárás során  R. Róbertet 1 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, R. Józsefet 2 rendbeli lopás vétség kísérlet, 1 rendbeli lopás vétség és 9 rendbeli lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás vizsgálati szakaszában a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.