Testvériesen megosztva

2022. 06. 16., cs - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi nyomozók őrizetbe vették azt a két fivért, akik elkötötték apjuk kocsiját, kiraboltak egy nőt, majd egy nyakláncot is elloptak.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy testvérpár 2022. június 10-én reggel cseles módját választotta annak, hogy megszerezzék apjuk kocsiját: az alvó férfi nadrágzsebét kivágták, így sikerült megkaparintani a kulcsot, majd IX. kerületi lakcímükről a XVII. kerületbe hajtottak. Az út nem volt zökkenőmentes; a jármű egyik kerekét és a jobb oldali visszapillantó tükrét is megrongálták.

Miután leparkoltak, 9 óra 30 perc körül néhány utcányira egyikük kikapta a mobiltelefont egy mellettük sétáló járókelő kezéből, majd elfutottak. A nő utánuk rohant, utol is érte őket, majd miközben megpróbálta visszaszerezni a telefont, az egyik férfi kétszer ököllel arcon ütötte. A megütött nő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A testvérpár ezután sem állt le; egyikük a rablás helyszínétől nem messze kitépte egy asszony aranynyakláncát.

A rákosmenti rendőrök 11 óra 15 perckor felismerték és a helyszín közelében elfogták a feltételezett elkövetőket. A sértett visszakapta a mobiltelefonját, valamint M. Kevintől az aranylánc egy darabja is előkerült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás és jármű önkényes elvétele bűntett, valamint lopás vétség miatt hallgatta ki a 20 és 25 éves férfit, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

A két férfinél a gyorsteszt kábítószer fogyasztását mutatta ki, így kábítószer birtoklása miatt külön eljárás indult velük szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.