Tetten ért orvhalászok

2022. 11. 30., sze - 12:39
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsítottak tiltott eszközökkel halásztak ki 147 kilogramm pontyot a Hortobágynál.

Halőrök tettek bejelentést a rendőrségre 2022. november 28-án 4 óra körül arról, hogy a két férfi tiltott eszközökkel horgászik a Hortobágyi Nemzeti Park területén. Több egység is azonnal a helyszínre ment, ahol a halőrökkel közösen tetten érték az orvhalászokat, valamint harmadik társukat, aki a sofőr szerepét töltötte be. A rendőri felszólításra az egyik férfi kiugrott az autóból és futásnak eredt, másnap azonban önként jelentkezett a rendőrségen. Társait az egyenruhások még a helyszínen elfogták és a gépkocsijukat is átvizsgálták. Több horgászbot és közel 150 kilogramm, zsákokba rejtett ponty került elő a járműből.

Gyanúsítotti kihallgatásán minhárom kunmadarasi férfi beismerő vallomást tett. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság lopás és orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást velük szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.