Tetten ért orvvadászok

2023. 08. 02., sze - 08:19
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szabolcs vármegyei elfogás a TEK közreműködésével.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság orvvadászat és lopás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást F. F. 62 éves nyírbátori és J. G. 34 éves bátorligeti lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vadászatra való jogosultság nélkül vadakat ejtettek el 2023. július 28-án éjjel a Bátorliget külterületén lévő erdőben.

A vadászterületre F. F. engedéllyel tartott két vadászfegyverével érkeztek egy terepjáró típusú személygépkocsival. Az önjelölt vadászok két őzbakot, és egy vadnyulat ejtettek el, amelyeket a gépkocsi csomagtartójába tettek, és J. G. bátorligeti gazdasági épületéhez vitték.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a felkérésükre közreműködő Terrorelhárítási Központ munkatársai a két fegyveres férfit a bátorligeti ingatlanon az elejtett vadak elrejtése közben tetten érték és elfogták A két férfit a Nyírbátori Rendőrkapitányságra előállították, ahol orvvadászat bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. A rendőrök az elejtett vadakat lefoglalták, és visszaszolgáltatták a területileg illetékes vadásztársaságnak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.