Tetten érték

2022. 06. 03., p - 07:00
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Csak a betörőket akarta elfogni. Ezzel védekezett a 30 éves elkövető, az igazság azonban még a helyszínen kiderült. Őrizetbe vették a rendőrök.

A rendőrségre 2022. június 1-jén este bejelentés érkezett egy Ercsiben éppen folyamatban lévő betörésről. A helyszínen megjelent rendőri egységek a megjelölt ingatlan résnyire nyitott állapotú – előzőleg befeszített - ablakához érve hallották, hogy a feltételezett elkövető a felső szinten tartózkodik. A járőrök az ablakon bemásztak, majd az emelet irányába haladva felszólították az idegent, jöjjön elő. Mivel nem adta fel magát, az egyenruhások a felső szinten átkutatták a helyiségeket, és az egyik szoba ajtaja mögé bújva megtalálták a keresett személyt, akit elfogtak.

 

A férfi nedves ruházatának átkutatásakor egy pár fekete kesztyű került elő. K. Sándor ruhája, valamint az ingatlan több helyisége is azért volt vizes, mert – mint az eljárás során kiderült – az elkövető a falon található rézcsöveket több méter hosszan leszakította, ennek következtében víz árasztotta el a lakást. A rézcsődarabokat egy zsákba összekészítette több flakonnyi tisztítószerrel együtt. A zsákmánnyal elmenekülni azonban már nem volt ideje, időben megérkeztek a rendfenntartók.

 

Az ercsi betörő tagadta a bűncselekmény elkövetését, arra hivatkozott, hogy ő csak segíteni akart. A tulajdonos kérte meg őt arra, menjen a házához, mert betörők vannak ott. Védekezését a helyszínen időközben megjelent sértett megcáfolta.

 

A Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállított 30 éves férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.