Tetten érték

2023. 06. 27., k - 11:51
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Buszmegállóban rongált egy férfi Szeghalmon. Egy polgárőrnek köszönhetően hamar a rendőrségen találta magát, ahol ügyének vizsgálata befejeződött, így vádat emelhetnek ellene.

Ittasan garázdálkodó férfit ért tetten egy polgárőr 2023. április 29-én Szeghalmon. A szolgálatban lévő önkéntes éppen egy futballmeccsről ment át egy másik rendezvényre biztosítani, amikor útközben, az Ady utcában felfigyelt az agresszív emberre. Látta, amint rugdosta a szemetest, és lefejelte az információs táblát, a menetrend kerete le is esett. Kérte, hogy hagyja abba, ne okozzon több kárt, és közben hívta a rendőrséget. A Szeghalmi Rendőrkapitányság járőrei a csökmői férfit megszondáztatták és előállították. Kihallgatásán nem tagadta, hogy erőszakosan viselkedett, magyarázatot azonban nem tudott adni a tettére. Annyit mondott, hogy sokat ivott, ideges volt, valamin felhúzta magát, de nem tudja, min. A rendőrség garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene. A történtek körülményeinek vizsgálatát a rendőrök június 26-án befejezték, és az eljárás iratait a 22 éves férfi ellen továbbították az ügyészségre.

Garázdaság Szeghalom 2023 április 29


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.