Tetten érték a rendőrök az orvhalászat feltételezett elkövetőit

2021. 01. 09., szo - 11:53
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem volt szerencséjük a horgászoknak a kapással Tiszafürednél.

Eljárást indított a Tiszai Vizirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt két férfi ellen, akik 2021. január 08-án a délelőtti órákban a Tisza folyón horgásztak. A Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. hivatásos halőrei tettek bejelentést a Rendőrségre, és a járőrök azonnal a tiszafüredi folyószakaszhoz siettek. A helyszínre érkező rendőrök tetten érték a jogsértőket és megállapították, hogy egy 49 éves poroszlói és egy 38 éves tiszafüredi lakos a Tisza azon szakaszán horgászott, amely jelenleg kíméleti területnek minősül. A cselekményük során két szürke harcsát és két busát fogtak ki a folyóból. A feltételezett elkövetőket a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Rendőrőrsére előállították, ahol a gyanúsított kihallgatásuk során a cselekmény elkövetését elismerték. A cselekményhez használt horgászbotokat és felszerelésüket lefoglalták, a kifogott halakat a folyóba visszaengedték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Lezárt akta: nagy tételben

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében aki két üzletbe betört Szegeden.