Tetten érték őket gázolaj lopás közben

2022. 09. 24., szo - 12:21
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint négy román kamionsofőr több hónapja lophatta az üzemanyagot ország szerte.

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M3-as autópálya több pihenőjében a kamionokból ismeretlenek lopják az üzemanyagot.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói adatgyűjtésbe kezdtek és azonosították a feltételezett elkövetőket és járműveiket majd kivárták a megfelelő alkalmat az elfogásukra. Ennek köszönhetően a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a nyomozókkal közösen már várta a társaságot, akiket 2022. szeptember 22-én hajnalban az M3-as autópálya Kisasszonytéri pihenőjében tetten értek. Négy román állampolgár, dézsmálta egy ott parkoló kamion üzemanyagtartályát, amelynek sofőrje éppen aludt a fülkében.

A tetten ért férfiak egy erre a célra kialakított szivattyúval, már többször begyakorolt mozdulatsorral tankolták saját járművüket.

Amikor üzemanyaguk fogyóban volt, több pihenőt végig járva megkeresték az ideális alanyt az átfejtéshez.  A tett helyszínén megállva sem keltettek feltűnést, hiszen maguk is nyergesvontatós szerelvénnyel végeztek áruszállító tevékenységet. Az egyik szerelvénnyel úgy álltak meg, hogy a másik kamion a kiszemelt áldozat elől takarásban maradjon, majd a donor üzemanyag tankba vezették a szivattyú csövét és több száz litert tankoltak „igen kedvezményes áron.”

Az eljárásban felmerült arra vonatkozóan is információ, hogy a gyanúsítottak az ország területén, valamint több nyugat európai országban is, hasonló módszerrel „tankoltak”.

A négy elkövetőt a rendőrök elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol lopás bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Egy 48 és egy 23 éves román állampolgárt kihallgatásukat követően őrizetbe vettek a nyomozók, továbbá kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását, melyet a bíróság 2022. szeptember 24-én el is rendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.