Tetten érve

2022. 09. 03., szo - 13:01
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A ceglédi rendőrök elkapták a sorozatlopással gyanúsítható 26 éves férfit.

Hangoskodásra ébredt egy ceglédi nő 2022. augusztus 31-én. Kinézett az ablakon és látta, hogy két férfi vitázik egymással. Az egyiküknél lévő kerékpár első pillantásra hasonlított a saját bringájára, amit legutóbb a társasház lépcsőjéhez lakatolt, hiába ment megnézni, már csak a hűlt helyét találta. Meggyőződése nem volt alaptalan, az ő biciklijét vitte el az ismeretlen.

Bejelentést tett a rendőrségen, amire a ceglédi zsaruk egyből ugrottak. Körvonalazódott, a bűncselekménnyel összefüggésbe a 26 éves ceglédi J. Sándort kell keresniük, 2022. szeptember 1-én hajnalban a ceglédi MÁV állomás előtt el is fogták. Ezúttal is egy drótszamár volt a kezében, amiről úgy nyilatkozott: „a kerékpárt találta, és most már az az ő tulajdonát képezi.” Előállították. 

A munkanélküli férfi kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, sőt, még egy balhét vállalt a rendőrök előtt. Elmondása szerint a lakatokat ha tudta letépte, ha kellett megtaposta, mindegy volt csak célt érjen. Az egyikkel hazakerekezett, a másikat útközben eldobta, a harmadikkal a járőrök fogták meg. Tetteit –érthetetlen módon- pénztelenségével indokolta.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta letartóztatott férfivel szemben több rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben vizsgálják, hogy más, korábban elkövetett hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.