Thessalonikiben fogták el az Európa szerte keresett 26 éves magyar nőt

2022. 09. 06., k - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI fejvadászainak információi alapján sikerült kézre keríteni O. Fruzsinát a görög nagyvárosban.   

A fiatal nőnek akkor veszett nyoma, amikor társait tavaly Ausztriában elfogták. Bűnlajstroma hosszúra nyúlik, hiszen szerepel benne emberkereskedelem, pénzmosás, jelentős értékre elkövetett csalás, betöréses lopás, de még közokirat-hamisítás is.

Nevéhez fűződik az a csalássorozat is, melyet nigériaiakkal együtt követett el. Több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzá, feltehetően egy víruson keresztül. Majd az eredeti céghez hasonló mailcímről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel esetenként 500 eurótól egészen 40 000 euróig, különböző összegekhez jutottak hozzá.  

A nő ellen érvényben volt hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is. Kereste őt a Debreceni Járásbíróság, a Debreceni Törvényszék, illetve körözést adott ki ellene a Felső-Ausztriai Tartományi Rendőr Igazgatóság is.  

A körözött fiatal több hamis identitás mögé rejtőzve tűnt el a hatóságok látóköréből, és majdnem egy évig sikerült bujkálnia. Felkutatását az osztrák célkörözési társszerv jelzése alapján kezdte meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya. Ennek során sikerült kideríteni, hogy a nő huzamosabb ideje már biztosan nem tartózkodik Magyarországon, hanem külföldre szökött.

A beszerzett információk alapján célországként Görögország realizálódott. Ezért a magyar fejvadászok kapcsolatba léptek az ENFAST hálózaton keresztül a görög társszervvel, majd az osztrák-magyar-görög együttműködésből fakadó folyamatos adategyeztetésnek és kommunikációnak meglett az eredménye. O. Fruzsinát 2022. szeptember 2-án Thessalonikiben a görög rendőröknek sikerült kézre keríteniük. Kiadatásáról a bíróság a későbbiekben fog dönteni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.