Tizenötmilliós szerelem

2021. 11. 10., sze - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpesti rendőrök elfogták a csalással gyanúsított házaspárt, akik társkeresőn szedték áldozataikat.

A megalapozott gyanú szerint a 39 éves nő és férje tizenötmillió forintot csalt ki áldozataiktól. Az asszony 2021. június elején egy társkereső oldalon megismerkedett egy férfivel, majd különböző kitalált történetekkel pénz kért tőle. A férfi több alkalommal is küldött pénzt, összesen mintegy 850 ezer forintot.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei asszony álnéven további hat férfitől is ezzel a módszerrel csalt ki pénzt. A nő, miután a társkeresőn megismerkedett áldozataival, munkahelyének megszűnésére, fodrászvizsgára, utazási- és szervizköltségre, bírságokra hivatkozva több alkalommal kért pénzt tőlük. Férjének bankszámlaszámait adta meg, amelyre hét sértettől összesen tizenötmillió forint érkezett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a 36 éves férfit és feleségét, akiket 2021. november 2-án lakcímükön elfogtak. Az újpesti nyomozók kétmillió forint értékben foglaltak le autót, elektronikai cikkeket, zálogjegyeket, valamint ékszereket, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekményből szerzett vagyonból finanszíroztak. A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat.

Az újpesti rendőrök a házaspárt őrizetbe vették, és hétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férj nem tett vallomást, de felesége elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tényfeltáró beismerő vallomást tett. A nő ellen ugyanilyen csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomozást folytat.

A rendőrök előterjesztést tettek a pár letartóztatásának indítványozására, amelyet azóta a bíróság elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.