Több legyet egy csapásra

2023. 09. 15., p - 13:24
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tolvajokat és egy többszörösen körözött férfit is elfogtak a baranyai rendőrök.

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival 2023. szeptember 13-án reggel két férfit és két nőt fogtak el egy pécsi, illetve egy bátaszéki lakásban.

A gyanú szerint egy 21 éves pécsi férfi és társa – egy 22 éves bátaszéki nő – 2023. augusztus 12-én délután egy pécsi drogériából parfümöket vitt el közel egymillió forint értékben úgy, hogy azokat a táskájukba rejtették.

A párost azzal gyanúsítják továbbá, hogy pár nappal később ugyanezzel a módszerrel egy másik pécsi áruházból konzerveket és kávét loptak el több mint kétszázezer forint értékben, amelyben segítségükre volt egy 16 éves pécsi lány is.

A rendőrök a tolvajokat előállították a rendőrkapitányságra, ahol mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A férfi és az idősebb nő ellen – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntette miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a járásbíróság szeptember 15-én elrendelt. A fiatalkorú ellen lopás vétsége miatt indult eljárás, ő szabadlábon védekezhet.

Az elfogás helyszínén tartózkodott egy 27 éves pécsi férfi is, akiről az igazoltatás során kiderült, hogy 11 elfogatóparancs volt érvényben ellene. Hazai, európai, illetve nemzetközi elfogatóparancsok alapján kereste őt a Pécsi Rendőrkapitányság, a Pécsi Járásbíróság és a Pécsi Törvényszék is többek között testi sértés, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt. A rendőrök a férfit átadták a Baranya Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Békéscsabán a Mikulás is csat(t)lakozott

A rendőrség egész évben kampányolt azért, hogy minél többen bekössék a biztonsági övet. A piros ruhás, nagy szakállú megköszönte a kékeknek, hogy szorgalmasan dolgoztak a jó ügyért. Azoknak pedig, akik hallgattak a rendőrökre és bekötve autóztak, ajándékot adott.

 

Fociztunk

A Honvéd Arrabona Sportegyesület Borbála-napi helyőrségi kispályás labdarúgó tornát rendezett Győrben, amelyre a Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrök is beneveztek.

 

Rangos elismerést kapott az ORFK-OBB

Baleset-megelőzési programjáért kapott Fair Play díjat az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, amelyet dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, a bizottság elnöke vett át a Műjégpályán rendezett díjátadó gálán 2023. december 4-én.

 

Rollert lopott, elfogták

Szeged belvárosában vitt el egy elektromos rollert egy férfi. A rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ne lopjuk el a követési távolságot!

A sávváltásnak is vannak szabályai. Békéscsabán egy rendőrkocsi kamerája rossz példát rögzített. Egy autós alig száz méteren belül ötször váltott sávot, és többször úgy ment be a mellette haladó járművek közé, hogy a követési távolságot használta ki, foglalta el.