Több mint 107 milliós „hiba” a könyvelésben

2022. 09. 24., szo - 08:09
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a sikkasztás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetése miatt folytatott büntetőügy vizsgálatát.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya 2018. januárjában nyomozást rendelet el egy gazdasági társaság jogi képviselője által tett feljelentés alapján. A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett gazdasági társaság egy szombathelyi székhelyű céget bízott meg könyvelési és egyéb adminisztratív feladatok elvégzésére. A könyvelő cég munkatársai 2010 – 2015 év közötti időszakban a gazdasági társaság tagjaitól készpénzben több milliós összegeket vettek át, amelyeket nem a megbízó társaság bankszámláira fizettek be, hanem azokkal sajátjukként rendelkeztek. A gyanúsítottak a hiányt valótlan könyveléstechnikai kiadásokkal próbálták leplezni.

A vasi nyomozók feltáró munkájának köszönhetően és a beszerzett igazságügyi szakértői vélemények alapján megállapították, hogy a könyvelő cég munkatársai összesen 183 alkalommal hajtottak végre megbízójuk tudta nélkül jogtalan átutalásokat, amelyekről valótlan tartamú számlákat állítottak ki és használtak fel.   

A több mint 107 millió forintos okozott kár megtérülése érdekében a gyanúsítottak bankszámláinak, gépjárműveinek, üzletrészeinek és ingatlan tulajdonrészeink zár alá vételére került sor.

A rendőrök a könyvelő cég két munkatársát gyanúsítottként hallgatták ki, velük szemben egy rendbeli különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett, valamint egy rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. Az eljárás során további egy személy, egy rendbeli jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűnsegédjeként került elszámoltatásra.

A szükséges eljárási cselekményeket a Főkapitányság Bűnügyi Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

219

A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

 

Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő és a fogyasztói

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

 

Eltűnt Halmosi László

Az idős férfit jelenleg is keresik a szekszárdi rendőrök. Kérjük, aki látta, értesítse a rendőrséget!