Több szabálytalanságot is feltárt a nyomozás

2022. 06. 21., k - 14:26
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a vizsgálatot a Vál térségében történt hőlégballon-baleset ügyében.

Amint arról korábban beszámoltunk, a rendőrségre 2020. szeptember 5-én 18 óra 56 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Vál külterületén egy hőlégballon leszállás közben tisztázatlan körülmények között kigyulladt és mezőgazdasági területre zuhant. A baleset során a légijármű egyik utasa, egy 58 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a hőlégballon pilótája és további két utasa megsérültek.

A begyűjtött bizonyítékok alapján a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a hőlégballon 63 éves pilótájával szemben. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények több hiányosságot és műszaki szabálytalanságot is feltártak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta a Székesfehérvári Járási Ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.