Többmilliós csalás – rendőrkézen az elkövetők

2021. 05. 11., k - 11:33
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Külföldi állampolgárságú csalókat lepleztek le a budapesti rendőrök. Az elkövetők egy online fizetési rendszer felhasználóinak adatait szerezték meg és használták fel. A több száz tranzakcióval akár százötven millió forintos kárt is okozhattak volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2021 áprilisában azonosították és fogták el annak a bűnszervezetnek a tagjait, akik információs rendszer felhasználásával elkövetett csalásra szakosodtak, több millió forint kárt okozva ezzel a sértett pénzintézetnek.

Az elkövetők a jogosulatlanul megszerzett adatokat felhasználva néhány óra leforgása alatt több mint 300 online tranzakciót indítottak nagy értékű okoseszközök megvásárlása céljából. A megrendelt áruk közül csupán 11 eszközt fizettek ki, azonban így is több mint 4 millió forintos kárt okoztak.

A 19 éves kínai, 26 éves pakisztáni, 21 éves jordán és szintén 21 éves egyiptomi állampolgárságú férfiakat a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Ellenük különösen nagy kárt okozó információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérlete miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály vezetője 2021. május 11-én online sajtótájékoztatót tartott a büntetőeljárással kapcsolatban. A sajtótájékoztatóról készített videó itt tekinthető meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.