Tolvajokat fogtak Kiskunhalason

2023. 07. 06., cs - 08:48
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két 22 éves férfi kezén kattant a bilincs, amikor a beszerzett bizonyítékok kétséget kizáróan alátámasztották, hogy négy lopást is elkövettek az elmúlt hetekben.

Értékes szerszámgépeknek és egy légpuskának veszett nyoma egy kiskunhalasi garázsból 2023. június 22-ére virradóan. A tolvajnak feltűnhetett, hogy az autóbeálló ajtaját tárva-nyitva hagyta a tulajdonos, aki elmondta, hogy éppen szellőztette a garázsát azon az éjszakán. Az elkövető bemászott a kerítésen, majd gond nélkül elvitt, amit csak tudott.

A nyomozók keresni kezdték a lehetséges elkövetőt, majd pár nap múlva egy újabb bűncselekményről jött hír. Ez esetben több erőfeszítést igényelt a lopás: egy italdiszkont ablaküvegét törte be valaki, hogy meglovasítson pár üveg szeszes italt.

A következő napokban másik két hasonló eset történt. Egyik alkalommal az ablakot vette célba a tolvaj: befeszítette, majd besurrant rajta és gyógyszereket, szeszes italt, illetve élelmiszert zsákmányolt a lakóktól. Máskor egy szintén nyitott színből vitt el holmikat, köztük több akkumulátort, egy üveg alkoholt és egy kerékpárt.

A nyomozás adatai egyre inkább azt igazolták, hogy a bűncselekmények elkövetésének fő gyanúsítottja egy 22 éves férfi, akit hasonló korú társa segített. A fiatal tolvajokat tegnapelőtt elfogták és kihallgatták az ügyekkel kapcsolatban. A főkolompost őrizetbe is vették és kezdeményezték a letartóztatását. A kutatásnál az eltulajdonított holmik egy részét megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.