Tört-zúzott egy postán

2023. 09. 01., p - 10:50
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi rendőrök egy 19 éves helyi fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, aki dühöngés közben a postán földhöz vágta a kabátját is, amelyben a személyes iratai voltak.

A rendőrségre 2023. augusztus 31-én 12 óra 28 perckor érkezett bejelentés, hogy egy fiatalember tört-zúzott az egyik zalaegerszegi postán, majd elment.

A rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a szemtanúk elmondták, hogy az elkövető előbb hangoskodni, kiabálni kezdett, majd ököllel beütötte az egyik ügyintézőablak üvegét, kirántotta a POS terminálokat. Ezután az ügyféltérről egy közel két méter magas paravánfalon keresztül beugrott a munkatérbe, ahol mérleget, nyomtatót söpört a földre, több tárgyat megrongált. Megközelítőleg egymillió forint kár keletkezett.

A fiatalember dühében a kabátját is földhöz vágta, így a személyes iratait hátrahagyva ment ki az épületből.

Az őrjöngést ezután sem hagyta abba, a posta előtt leakasztott egy fém szeméttárolót, annak tartalmát szétszórta, majd a kukát az úttest felé hajította.

A zalaegerszegi járőrök a közelben fogták el, majd előállították a kapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami amfetaminra és BZO-ra pozitív értéket jelzett.

A nyomozók rongálás bűntett, garázdaság és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 19 éves helyi fiút.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.