Törvényes járandóság

2023. 11. 29., sze - 09:15
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Drog, tartozás, megtorlás – brutális revans korábbi sérelemért. Fényes nappal támadtak állítólagos adósukra és annak várandós párjára Bagon. A Pest vármegyei rendőrök válaszul ellepték az évszakos utcákat.

Egy helyi férfi 2023 októberében új pszichoaktív anyagot vett J. Sándornétól, ám fizetni elfelejtett, ezért az asszony jussa behajtása érdekében gázspray-vel lefújta, majd elvette a pénztárcáját. A vevő testvére segítségével szerezte vissza bukszáját, amit nem sokkal később a J. család tagjai L. Lászlóval kiegészülve toroltak meg az utcán. A vevőre és várandós párjára támadtak, ütötték, rúgták őket, ahol érték, csoda, hogy könnyű sérüléssel megúszták. A támadásban részt vevők azonosítása, kapcsolataik feltérképezése közben körvonalazódni látszott egy főként rokoni alapon szerveződött csoport, amelynek tagjait vélt vagy valós sérelmeik megtorlása, illetve a meggazdagodás vezérelt. A realizálásra komolyabb erők felvonultatását látták indokoltnak a nyomozók, ezért a gödöllői rendőrökön túl további egységek érkeztek.

Egy hónappal később kék és piros villogók cikáztak Bagon, célirányosan indultak az egységek L. Lászlóért és a J. család három tagjáért. Fizikai ellenállás nélkül bilincseltek, a látványuk is elégséges volt ugyanis ahhoz, hogy bármiféle meggondolatlanság nélkül kövessék utasításaikat. A lakóhelyek átkutatásakor lefoglalt tárgyak is alátámasztják, nem riadnak meg az erőszaktól, ha pénzről vagy érdekeik védelméről van szó: buzogány, szamurájkard, símaszk, sőt, még egy kamu rendőrigazolványtok is előkerült.

Az azóta letartóztatott L. László, J. Sándor és J. Csaba ellen minősített súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, J. Sándorné ellen önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, amelyben azt is vizsgálják, köthetők-e hozzájuk további bűncselekmények.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.