Tovább bűnözött a fiatalkorú – kezdeményezzük a letartóztatását

2022. 08. 10., sze - 14:50
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több büntetőeljárás is folyamatban van egy 16 éves kecskeméti fiúval szemben, aki most újabb vagyon elleni bűncselekményeket követett el. A rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai őrizetbe vettek tegnap egy 16 éves fiatalkorút, akinek most közel fél tucat bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie.

A rendőrök úgy sejtik, hogy a tinédzser idén júliusban ellopott egy gyerek biciklit az egyik kecskeméti lépcsőház folyosójáról. Betört az egyik gyorsétterembe és megpróbálta kirámolni a kasszát, de nem járt sikerrel, végül üres kézzel kellett távoznia. Egy másik étterembe is megpróbált betörni. A lezárt redőnyt felfeszítve be is jutott, azonban megzavarta a riasztó, így sietősen, zsákmány nélkül volt kénytelen távozni. Egy másik alkalommal egy nyitott lakásba surrant be, innen telefont, navigációs rendszert és egy hátizsákot vitt el. De olyan is előfordult, amikor egy társasház udvarában parkoló autóból kötött el egy elektromos rollert.

A kecskeméti nyomozók az adatgyűjtés és tanúkihallgatások eredményeként beazonosították és tegnap őrizetbe vették a fiatal tolvajt, akit már jól ismertek a rendőrök. A 16 éves helybéli elismerte a bűncselekmények elkövetését. Jelenleg több büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben. Az egyenruhások kezdeményezik a helyi tinédzser letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.