Tovább működhet a kémia

2022. 01. 17., h - 13:39
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök Kazincbarcikán fogták el a katalizátor-tolvajokat, majd a miskolci nyomozók a két helyi férfit gyanúsítottként hallgatták ki az elmúlt időszakban történt lopások elkövetéséért.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két helyi - 21 és 20 éves - férfival szemben. Az elkövetők 2022. január 16-án éjfél után azzal a céllal mentek Kazincbarcikára, hogy autókról katalizátorokat tulajdonítsanak el. A gyanús autót és utasait a kazincbarcikai járőrök intézkedés alá vonták, majd a tételes járműátvizsgálás során orrfűrészt, emelőt, illetve kéziszerszámokat találtak náluk. A férfiakat a rendőrök szóban kikérdezték, amely során beismerték lopási szándékukat, valamint azt is közölték, hogy korábban Miskolcon egy autóról eltulajdonítottak, és egy másik esetben pedig megpróbáltak eltulajdonítani katalizátort.

A Kazincbarcikai rendőrök a két férfit előállították a kapitányságra, majd átkísérték a őket a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalokat.

A két elkövető a kihallgatásuk során beismerő vallomást tett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A véleménynyilvánítás szabad, Budapest megbénítása továbbra sem

A korábbi szervező újra bejelentette, hogy augusztus 20-ától elfoglalná a fővárosi rakpartokat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ismét előíró-korlátozó határozatot hozott, melynek értelmében továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni vagy traktorokkal a rakpartokat elfoglalni.

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.