Trükkös kifosztók őrizetben

2023. 06. 15., cs - 10:48
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi nyomozók országos koordináció keretében azonosították és fogták el a két gyanúsítottat.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon kifosztás gyanúja miatt indult nyomozás 2023. tavaszán. Az eljárás sikeres és eredményes lefolytatása érdekében pedig országos koordináció indult a sorozat-bűncselekmény elkövetőinek azonosításához.

Az összefogás és a széleskörű nyomozás eredményeként a zalaegerszegi rendőrök 2023. június 13-án 12 óra 40 perckor az M1-es autópálya bábolnai pihenőjében vonták intézkedés alá a gyanúsítottakat. A két férfi egy órával korábban Sopronban fosztott ki egy idős asszonyt, aki késköszörülés szolgáltatás miatt engedte be lakásába az idegeneket, akik azonban több százezer forinttal távoztak a helyszínről.   

A gyanú szerint a két elkövető 2023. áprilisában Pécsett jutott be egy idős nő lakásába, azt mondták neki, hogy ajándékot hoztak számára. Több, mint egymillió forintot zsákmányoltak.

A férfiak májusban javítási munkálatokat ígértek egy gyanútlan áldozatuknak Zalaegerszegen, Békéscsabán pedig nyereményjáték ürügyén jutottak be egy szépkorú lakásába. Egyik helyről sem távoztak üres kézzel.

A nyomozók a 44 éves dalmandi B. Lászlót, és a 38 éves alapi R. Mihályt elfogásukat követően előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A rendőrök mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vételüket követően kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.