Tüzet és áramütést is okozhatott volna

2022. 04. 09., szo - 07:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az erzsébetvárosi rendőrök gyanúja szerint egy férfi az egész társasházon átvezette a túlterhelt hosszabbítót, hogy áramot lopjon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki 2022. április 5-ét megelőzően már több napja jogellenesen vételezhetett áramot egy erzsébetvárosi lakásban.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi feltörte a társasház padlásának ajtaját, majd a lift padlástérben lévő elektromos kapcsolószekrényéből vezette át az áramot egy összetákolt vezetéken keresztül a lakásába.

A kiérkező rendőrök a lakást bérlő 27 éves L. Lajost elfogták, valamint az elektromos művek munkatársaival szemlét tartottak, amely során azt tapasztalták, hogy a túlterhelt hosszabbítót a padlás gerendáira fektették le, így az könnyen kigyulladhatott volna.

L. Lajost a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol lopás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, valamint elmondta, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy áramot lopott a házból, de nagyon megbánta az esetet.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset további körülményeit.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.