Úgy vitték, mintha a sajátjuk lett volna

2021. 10. 30., szo - 12:40
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Három tiszanánai fiatallal szemben zárták le a rendőrök a nyomozást.

A Hevesi Rendőrkapitányság Tiszanánai Rendőrőrse három fiatalkorúval szemben folytatott eljárást jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A két 15 éves és a 17 éves fiúk 2021. május 7-én 22 óra 30 perc körül egy kapubejáróban, az indítókulccsal ott hagyott, nyitott állapotban lévő személygépkocsit elvitték Tiszanánáról, majd közel 150 kilométer kocsikázás után visszaálltak vele ugyanarra a helyre. A járművön viszont rongálódás is keletkezett a használat során.

A fiatalok közül ketten, 2021. május 24-én egy másik autót is elvittek a település egyik utcájából, de itt a járőrök tetten érték őket, így a járművet az út mellett hátrahagyták és elmenekültek.

A rendőrök az eljárás során azonosították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható három gyanúsítottat, akik kihallgatásukon beismerő vallomást tettek.

A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az ügyészségnek.

Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében:

  • Az indítókulcsot soha ne hagyják benne a járműben, valamint azt mindig zárják le, még akkor is, ha csak rövid időre mennek be valahová!
  • Ne hagyjon értéket az autójában, különösen ne az utastérben, ahol kívülről is jól lehet látni! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.