Új pszichoaktív anyag után kábítószerrel is kereskedett

2021. 02. 11., cs - 06:00
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnügyi felügyelet alatt álló 29 éves salgótarjáni férfit és további két társát őrizetbe vették a salgótarjáni nyomozók. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kóros szenvedélykeltés vétség megalapozott gyanúja miatt S. Lívia 50 éves, továbbá kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt R. Ádám 29 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás során végrehajtott további adatgyűjtés és felderítői munka eredményeként az üggyel összefüggésben a rendőrök 2021. február 10-én elfogták és a rendőrkapitányság épületébe előállították a 68 éves B. László, valamint a 40 éves H. B. Andrea salgótarjáni lakosokat, továbbá előállították a bűnügyi felügyelet alatt álló 29 éves férfit is. 

A megalapozott gyanú szerint R. Ádám megbízásából B. László és H. B. Andrea kábítószert szerzett meg és tárolt lakásában, majd azt értékesítés céljából átadták a 29 éves gyanúsított részére. A nyomozók a megtartott kutatások alkalmával a 68 éves férfi és a 40 éves nő lakásán összesen 394,8 gramm kábítószergyanús fehér színű port, kristályos anyagot valamint zöld színű növényi törmeléket, és különböző tablettákat találtak meg és foglaltak le. A lefoglalt anyagon elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott.

A hatóság tagjai ezen túlmenően ezek értékesítéséből származó – összesen 1.408.500 forint – készpénzt foglaltak le a 29 éves férfitól és két társától.

A nyomozók R. Ádámot és két társát kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették őket. A 29 éves férfi ellen a rendőrök előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

Az üggyel összefüggésben kábítószer birtoklása miatt további egy személyt hallgattak ki gyanúsítottként a napokban a hatóság tagjai.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek Zsanán

Egy ukrán nőt és egy azerbajdzsáni férfit fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök.