Új pszichoaktív anyaggal kereskedtek

2021. 02. 12., p - 12:33
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az esztergomi rendőrök egy nőt és két férfit vettek őrizetbe, akik évek óta rendszeresen adtak el a tiltott szerből.

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon 2020 novemberében, bejelentés alapján indult büntetőeljárást új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt, miután egy 19 éves fiatal bódító hatású szer fogyasztását követően rosszul lett. A szakértői vizsgálat kimutatta a férfi szervezetében a tiltott szer jelenlétét. A beszerzett adatok alapján került a rendőrök látókörébe G. Zsolt 46 éves és élettársa, B. Alexandra 34 éves esztergomi lakos. Kiderült, hogy a pár anyagi haszonszerzés végett, 2018-tól rendszeresen új pszichoaktív anyagot adtak el. A rendőrök a férfit és a nőt 2021. február 10-én elfogták és előállították.

A kutatás során acetonos flakont és kábítószergyanús növényi törmeléket, digitális mérleget és narancssárga színű port foglaltak le a nyomozók. Az előzetes szakvélemény alapján, a lefoglalt por új pszichoaktív anyagnak minősül. Közismert nevén "Bika" dizájner drog, mely az elmúlt időszakban országszerte több ember halálát is okozta. A két személyt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őket. A jelenlegi adatok szerint a gyanúsítottak legalább 33 ezer adag herbált adtak el, ezáltal több mint 30 millió forint ment át a kezükön, amit egy 28 éves annavölgyi férfinak adtak tovább, akitől a tiltott szereket beszerezték.  

F. Dávid a gyanú szerint 2018-tól kezdődően új pszichoaktív anyagot értékesített, illetve azzal kereskedett, az ebből származó jövedelemből élt. Az ő elfogására összehangolt rendőri intézkedés során került sor február 11-én, amelyben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, az Esztergomi, a Dorogi Rendőrkapitányság és a Tatabányai Rendőrkapaitányság munkatársai is részt vettek. A férfit gyanúsítottként kihallgatták, ellene jelentős mennyiségre kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség az annavölgyi lakosnál tartott kutatás során két személyautót, motorkerékpárt, egy quadot, valamint kábítószergyanús anyagokat és készpénzt foglalt le. A férfit a kihallgatását követően őrizetbe vették.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kezdeményezésére az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt tett a 46 és a 34 éves esztergomi és a 28 éves annavölgyi lakos letartóztatására, amit az Esztergomi Járásbíróság 2021. február 12-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek Zsanán

Egy ukrán nőt és egy azerbajdzsáni férfit fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök.