Új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek Tapolcán és környékén

2023. 04. 19., sze - 14:12
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte a 30 éves férfi és 28 éves barátnőjének a letartóztatását.

A Tapolcai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves helyi lakossal és 28 éves párjával szemben. Az ügyben folytatott széleskörű adatgyűjtés eredményeként a tapolcai nyomozók megállapították, hogy a férfi 2022 novemberétől Tapolcán és környékén új pszichoaktív anyagokat értékesített, és az eladásra szánt termékeket társtettesként a barátnője csomagolta össze. Az egyik ilyen eset 2023. március 27-én délután történt, amikor az elkövető az egyik Balaton-parti benzinkúton alufóliába csomagolt zöld növényi anyagmaradványt, illetve egy fecskendőben sárgás színű folyadékot adott el egy nagykanizsai lakosnak.

A helyi rendőrkapitányság munkatársai 2023. április 17-én összehangolt akció keretében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével Tapolcán elfogták mindkét tettest. Ezután előállították, majd őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

A rendőrök a végrehajtott kutatások alkalmával több gramm növényi törmeléket, fehér port, tablettákat, továbbá az értékesítéshez szükséges eszközöket, valamint egy gázriasztó-fegyvert a hozzá tartozó lőszerekkel, illetve a további felderítő munka eredményeként a bűnös tevékenységből származó közel húszmillió forint összegű készpénzt foglaltak le.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen mindkét elkövető letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.