Újabb 10 millió forint értékű kábítószert vontak ki a forgalomból

2021. 10. 24., v - 09:10
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be annak a férfinak az ügyét, aki több ezer speed tablettát, 2,5 kilogramm marihuánát és milliós összeget rejtegetett rákosmentei lakásában.

A XVII. kerületi járőrök 2020. február 20-án este igazoltattak egy autóst a Bulyovszky utcában. A kocsiból marihuánaszag áradt, a sofőr pedig nagyon feszült volt, így átvizsgálták a férfi ruházatát és a járművét. A rendőrök a 36 éves O. István zoknijában és kabátjában is kábítószergyanús anyagot találtak, ezért elfogták és előállították.

A férfi látszólag együttműködött a rendőrökkel, elismerte, hogy a ruhájában talált fehér por és tabletta extasy, illetve speed. A nyomozóknak O. István azt állította, hogy Pécelen él, de hamar kiderült, hogy titkolja valós lakhelyét. A férfi ezután még több fiktív címmel próbálta félrevezetni a rendőröket, akik rövid időn belül megtalálták azt a rákosmentei lakást, ahol O. István ténylegesen lakott.

A nyomozók a lakásban tartott kutatás során több mint négyezer darab speed tablettát, bruttó 2,5 kilogramm marihuánát és egyéb kábítószereket, továbbá másfél millió forintot, valamint külföldi valutát foglaltak le. A rendőrök az épületben találtak egy pincét is, amit O. István kannabisz termesztéséhez alakított ki. A pincében a növények neveléséhez használt eszközök, többek közt ventilátorok, tápoldatok, nagy teljesítményű lámpák voltak.

A nyomozók a kábítószer mellett két autót, laptopot és mobiltelefonokat is lefoglaltak. A lefoglalt drog piaci értéke meghaladja a tízmillió forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói O. Istvánt – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett, és járművezetés bódult állapotban vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként​.

A férfi a bűncselekmények elkövetését elismerte. A XVII. kerületi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.